Va veni timpul când vei întelege mai mult, iar atunci te vei trezi

Va veni timpul în care vei înțelege. Atunci când în mijlocul temerilor și a nebuniilor tale vei rămâne ca de piatră, iar de undeva o voce din capul tău va striga… DESTUL! Destul cu luptatul și cu plânsul, destul cu lupta de a rezista. Apoi, ca un copil care se liniștește după un acces de furie, îți vei șterge lacrimile și vei privi lumea cu alți ochi.

Îți vei da seama că este momentul să nu mai aștepți și să speri că ceva se va schimba peste noapte, sau că fericirea și siguranța vor apărea pentru tine din senin.

Îți vei da seama că în lumea reală nu toate sfârșiturile sunt ca în basme, și că orice garanție de a trăi fericiți “până la adânci bătrâneți” trebuie să înceapă cu tine… iar procesul de liniște și seninătate se va naște din acceptare.

Vei fi trezit de faptul că nu ești perfect și că nu toată lumea va aprecia sau va fi de acord cu tine sau cum ești tu… și ăsta e un lucru bun. Au dreptul la propriile lor păreri și să vadă lucrurile așa cum vor.

Vei învăța cât de important este să iubești și să reușești… vei găsi un sens, se va naște încrederea și împăcarea cu tine.

Vei înceta să te mai plângi și să acuzi pe alții pentru lucrurile pe care ți le-au făcut sau nu ți le-au făcut, și vei mai învăța ca singurele lucruri pe care te poti baza sunt cele pe care nu le aștepți.

Vei învăța ca oamenii nu spun întotdeauna lucruri pe care le cred sau vor să le spună, și că nu toți vor fi mereu lângă tine să te ajute iar tu nu vei fi mereu pe primul plan.

Așadar, vei învăța să te ridici singur în picioare și să ai grijă de tine… Având acest sentiment de siguranța și stabilitate, încrederea în tine se va naște și vei fi mai puternic.

Vei înceta să mai judeci și să arăți cu degetul, și vei începe să treci cu vederea neajunsurile oamenilor și slăbiciunile umane… iar sentimentul de pace și mulțumire se va naște din iertare.

Vei învăța să descoperi noi lumi și diferite puncte de vedere. Vei începe reevaluarea și redefinirea a ceea ce ești tu și pentru ceea ce te lupți cu adevărat.

Vei învăța care este diferența dintre dorința și nevoie, si vei începe să te debarasezi de doctrinele și valorile pe care le-ai depășit, sau cu care nici nu trebuia să începi.

Vei învăța că nu există putere sau glorie în creație și contribuție, vei înceta să-ți manevrezi viața ca un “consumator” căutând următoarea rezolvare.

Vei învăța faptul că principii precum onestitate și integritate nu sunt idealuri depășite dintr-o epocă trecută, este mortarul care susține temelia pe care trebuie să se construiască o viață.

Vei învăța faptul că nu le știi pe toate, că nu este treaba ta să salvezi lumea și că nu poți învăța un porc să cânte. Înveți că singura cruce pe care o porți este aceea pe care ți-ai ales-o singur s-o porți și că martirii se ard ca friptura.

Apoi vei învăța despre dragoste. Vei învăța să privești relațiile așa cum sunt ele de fapt, nu așa cum vrei tu să fie. Înveți că “singur” nu îneamnă singuratic.

Vei înceta să încerci să controlezi oamenii, situații și rezultate. Înveți să faci deosebirea între vină și responsabilitate, între importanța de a stabili granițe și a învața să spui cuvântul NU.

Vei mai învăța să încetetezi în a-ți ignora sentimentele, ascunzând anumite lucruri pentru a-ți ignora nevoile.

Vei învăța că corpul tău este chiar templul tău. Începi să-ți pese de el și să-l tratezi cu respect. Începi să mănânci mai sănătos, vei bea mai multă apă și îți vei aloca mai mult timp pentru mișcare.

Vei învăța faptul că oboseala alimenteză îndoielile, teama și incertitudinea, așa că îti vei aloca mai mult timp pentru odihnă. La fel cum mâncarea hrănește organismul, râsul îți va hrăni sufletul. Așa că iți vei face mai mult timp pentru a te juca și pentru a râde.

Vei învăța că… în mare parte, primești de la viața ceea ce meriți, și ca majoritatea lucrurilor care ți se întâmplă este cu adevărat o auto-profeție.

Vei învăța că merită să lupți pentru ceea merită să obții, și că a-ți dori ca ceva să se întâmple este diferit față de un lucru pe care îl faci tu să se întâmple.

Mai important, vei învăța faptul că pentru a atinge succesul ai nevoie de o direcție, disciplină și perseverență. Vei învăța că nimeni nu poate face totul singur, și că este bine să riști pentru a cere ajutor.

Vei învăța că singurul lucru de care trebuie cu adevărat teamă este frica însăși. Vei învăța să pășești în și prin temerile tale, pentru că vei știi că orice s-ar întâmpla te vei descurca. A ceda fricii înseamnă refuzul de a-ți trăi viața în proprii tăi termeni.

Vei învăța să-ți trăiești viața și să nu o risipești trăind sub un nor de soartă iminentă.

Vei învăța că viața nu este întodeauna corectă, nu trebuie să obții neapărat tot ceea ce crezi că meriți. Uneori lucrurile rele se pot întâmpla și celor care sunt încrezători și buni… iar tu nu vei trata fiecare situație la modul personal.

Vei învăța faptul că nu te va pedepsi nimeni și nu este întodeauna vina cuiva. Este doar cursul vieții. Vei învăța să recunoști atunci când greșești și vei construi punți în loc de ziduri.

Vei învăța că stările negative, cum ar fi furia, invidia și resentimentele trebuie să fie înțelese  și redirecționate, alfel te vor sufoca și vor otrăvi universul care te înconjoară.

Vei învăța să fi recunoscător și să apreciezi lucrurile simple, pe care de multe ori le tratezi cu indiferență, lucruri la care mulți alții doar visează: un frigider plin, apă curată, un pat cald… un duș lung și fierbinte.

Apoi vei începe să-ți asumi responsabilitatea pentru tine, de unul singur. Îți vei face ție însuți o promisiune, că niciodată nu te vei trăda și nu te vei mulțumi cu mai puțin decât dorește inima ta.

Vei ajunge într-un punct în care vei zâmbi încontinuu, pentru a-ți păstra încrederea și pentru a rămâne deschis fiecărei posibilități.

Vei atârna un clopoțel la fereastră astfel încât să poți asculta vântul.

Într-un final, cu curaj în inimă, te vei ridica și vei respira adânc, și vei începe să-ți construiești viața așa cum vei vrea tu s-o trăiești, cât de bine se va putea.

Dacă rândurile de mai sus sunt în rezonață cu tine, atunci tu ești cel trezit, și încet vei începe să realizezi puterea propriilor gânduri.

Așa cum tu îți creezi propria realitate, noi ne co-creem realitățile noastre împreună. Noi suntem un colectiv! Ca o comunitate, un oraș, o țară, și o specie, vom decide unde vrem să mergem și cum vrem să curgă. Depinde de noi ceea ce decidem să se întâmple în continuare în povestea epică a rasei umane, dar schimbarile trebuie să înceapă de la nivel individual.

POȚI avea, POȚI face, sau POȚI fii, TOT ceea ce-ți dorești!

2 comentarii la „Va veni timpul când vei întelege mai mult, iar atunci te vei trezi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Antispam *