Influența altora asupra noastră

Odată cu apariția weblog-urilor, sau a blogurilor cum li se mai spun în varianta prescurtată, au apărut și „influencerii”. Unora le este complet necunoscut acest cuvânt, dar ei au scopul (după cum sugerează denumirea) să te influențeze într-un fel sau altul, să te convingă de ceva, să acționezi într-un anumit fel, să te facă să cumperi un anumit produs dintr-un anumit loc.

O singură persoană, un singur om poate influența pe alții în bine sau în rău. În zilele noastre mai mult decât oricând, trăirile noastre sunt alterate de lucrurile văzute pe internet: articole, citate motivaționale sau poze. Toate le primim prin aplicațiile instalate în smartphone-ul personal, și, de cele mai multe ori ne conturează o imagine deformată a lucrurilor.

Orice element postat în mediul online poate avea un impact de zeci, sau de sute de ori mai mare dacă este promovat și pe rețelele de socializare. Orice postare poate deveni virală, mai ales dacă aceasta induce un sentiment care tinde să bată într-una dintre extremele emoționale.

Scopul persoanelor care influențează este acela de a te deconecta de tine, îți răpește o bună parte din timp schimbându-ți viziunea de ansamblu asupra lucrurilor din jur. Te vor face să influențezi pe alții mai departe în locul lor, să renunți la propriile proiecte sau idei.

Cu cât o persoană devine mai populară și are mai mulți „adepți”, cu atât cresc și câștigurile acesteia. Influencerii vor face bani prin promovare de produse, articole ce conțin anuțuri din care primesc bani per click, și tot așa. Voi explica mai multe pe celălalt blog al meu (voi pune link-ul aici).

O întrebare! Tu ce faci pentru tine? Eu îți sugerez să te apuci de scris chiar azi. Glumeam. Nu te lăsa influențat de mine 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Antispam *