În excursie la Sinaia! Am făcut traseul de la cota 1400 la 2000 pe jos și în pantofi :)

Da! Deși am fost la Sinaia de multe ori, nu am făcut niciodată un traseu în adevăratul sens al cuvântului. Ieri însă, chiar dacă nu era nimic planificat în legătură cu mersul pe vre-un traseu anume, m-am încumetat să urc de la cota 1400 la 2000 pe jos.

Toți turiștii văzuți de mine erau îmbrăcați în haine lejere, mai sportiv așa. Eu cred că am fost singura persoană (cel puțin ieri) care a urcat pe munte îmbracat casual… și în pantofi. Important este că m-am descurcat, nu-i așa? 🙂

Traseul de la cota 1400 spre 2000 are câteva porțiuni mai dificile, dar nu trebuie să fii expert sau deosebit de antrenat ca să-l faci. Durează cam 1 oră și 30 de minute în condițiile în care mergi constant.

Început de drum de la cota 1400 spre 2000
Început de drum de la cota 1400 spre 2000

La un moment dat era să renunț și să mă opresc la cabana de la cota 1600, dar mi-am făcut curaj și am continuat. Traseul pe această porțiune are poteci înguste, pe care trebuie să ramâi cu orice preț dacă nu vrei să ajungi înapoi în Sinaia dadura ca un bolovan. Deci trebuie avută o foarte mare atenție pe unele porțiuni de traseu. Și în niciun caz nu trebuie să te abați de la traseul marcat, altfel te poți rătăci.

Sinaia. De la cota 1600 spre 2000
Poza de la cota 1600 pe drumul spre cota 2000

Drumul spre cotă este deosebit de frumos. Poienițe cu floricele, dar si mure necoapte încă (ieri când am făcut eu traseul). Deci, atenție la urs, unde sunt mure de obicei umblă și ursul 🙂

După aproximativ două ore de urcat am ajuns în sfârsit la cota 2000, unde se află telecabina și un mic restaurant de unde îti poți cumpăra de mâncare sau ceva de băut. Temperatura de la cota 2000 era de 20 de grade, în comparație cu București unde temperatura depășea 30 de grade.

La aproximativ 30 de minute de cota 2000
La aproximativ 30 de minute de cota 2000

Excursia la Sinaia a fost frumoasă, temperatura perfectă. Abia aștept să mă întorc și să mai fac un traseu… în pantofi. Dar data viitoare voi face altul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Antispam *