Găsește-ți propria motivație, gândește tu pentru tine!

Dacă îți este greu să începi ceva, îți va fi și mai greu să continui sau să menții acel ceva la un nivel mulțumitor. Motivația poate fi ceva de moment iar încurajările se pot găsi foarte ușor în diverse medii din viața reală. Sau le putem „culege” foarte ușor de pe celebrele rețelele de socializare.

Nu înțeleg! Este mai ușor să distribui gândurile altora, sau poate că alții gândesc pentru tine? Oare tot ce sună bine trebuie să rezoneze cu felul nostru de a gândi, trebuie ne însușim logica sau mentalitatea altora? Eu am o altă părere!

Cum poți începe să gândești singur?

Fii hotărât și ia propriile decizii! Experimentează lucruri noi de fiecare dată când ai posibilitatea. Dacă te atrage un anumit lucru fă-l și gata. Îndrăznește să ieși din rutină și să decizi singur ce-ți place și ce nu.

Cercetează singur! Informează-te întodeauna despre orice din mai multe surse. În acest fel vei putea compara situații și evenimente, îți vei forma propriile păreri și idei. Tratează orice informație cu suspiciune și cerceteaz-o singur.

Fii realist! Citește mai mult, și nu doar citate motivaționale. Învață mai multe despre viața reală decât despre cea spirituală. Tu ești compus din carne și oase, iar orice lovitură a vieții o vei simți – real. Poveștile fac bine la suflet, dar pe de altă parte este mai sănătos să fii prieten cu realitatea, asta te va ajuta să nu primești lovituri care dor la propriu. Încearcă să echilibrezi lucrurile pentru a nu deveni paranoic sau fanatic.

Sunt doar câteva gânduri. Nu încerc să fiu motivațional și nici nu vreau să crezi am dreptate absolută. Poate nu am deloc. Este timpul să începi să gândești mai mult, dincolo de citatele motivaționale sau de părerile altora.

Găsește-ți propria motivație de a reuși, în orice. Știu că nu este ușor, dar pe de altă parte… Ce este ușor în viață?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Antispam *