Cum te poate ajuta un blog personal?

Vei deveni un scriitor mai bun. În esența sa, scrisul înseamnă comunicare. De fapt este vorba despre înregistrarea gândurilor pe un suport electronic accesibil oricui, și de a convinge pe alții să fie de acord cu acestea, ori să reacționeze într-un fel anume. În acest scop, scrisul (la fel ca și orice altă formă de comunicare, care a existat vreodată) se îmbunătățește cu practica. Blogging-ul nu te va forța să devii un scriitor mai bun, se va întâmpla oricum în mod natural. A deveni un scriitor mai bun poate aduce cu sine beneficii importante, indiferent de felul cum o faci – fie că scrii o carte, o prezentare, un rezumat, etc.

Vei deveni un gânditor mai bun. Deoarece procesul de scriere include înregistrarea gândurilor pe un suport, acesta te încurajează să te oprești și să gândești mai profund. Vei cerceta mai adânc în problemele vieții tale și vei avea o viziune mai de ansamblu asupra lor. Din păcate, unii aleg să nu scrie prea mult (sau deloc), bazat pe raționamentul defectuos că ei „nu au nimic de spus.” Dar mergând pe această linie de gândire eu răspund întotdeauna la fel, poate că n-au descoperit încă ceea ce au de spus.

Vei avea o viață mai conștientă. Odată ce începi să scrii despre viața ta și despre gândurile care o modelează, vei descoperi mai mult despre cine esti, ce devii, și dacă îți place ceea ce vezi sau nu. Iar  acesta poate fi un motiv suficient pentru a începe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Antispam *